321
)

4 trin, der vil forlænge dit anlægs levetid

4 trin, der vil forlænge dit anlægs levetid

Posted on 06 Jul 2022 by Lise Helluy

Spildevandsrensning er en vigtig del af mange hjem, og det er afgørende at tage de nødvendige skridt for at forlænge renseanlæggets levetid. Hvis du ikke er sikker på, hvad disse trin er, så fortvivl ikke! Vi har din ryg!

I dette blogindlæg vil vi berøre fem vaner, som du skal bruge for at holde dit rensningsanlæg kørende i de kommende år!

1) ÅRLIGT VEDLIGEHOLD:

vedligeholdelse af et septisk systemI Danmark er det lovpligtigt at få tømt sin bundfældningstank og efterset sin renseenhed hvert år.

Hvad angår renseenheden, vil anlægget ved det årlige service besøg blive fin justeret, således at det drifter sit ypperste.

Er du i tvivl om hvor vidt dit anlæg efterses korrekt, så kontakt din kloakmester eller en BIOROCK specialist.

2) SKADELIGE KEMIKALIER:

kemiske produkter til rengøring af toiletterEn af de bedste måder at beskytte dit renseanlæg på er at undgå alle skadelige eller kemiske produkter fra dit hjem. Dette inkluderer ting som blegemiddel, skrappe rengøringsmidler og syntetiske dufte. Disse produkter kan være ekstremt skadelige for renseanlægget, så det er vigtigt at undgå dem for enhver pris. Husk på at renseanlæg er sarte økosystemer - et forkert produkt kan bringe det hele ud af balance!
En anden gruppe produkter, du vil undgå at bruge omkring dit renseanlæg, er kemisk gødning og pesticider. Disse produkter kan gøre alvorligt skade på dit anlæg og det er altså bedst at holde sig helt væk fra dem.  

Sidst men ikke mindst skal du undgå at hælde fedtstoffer, olier eller fedt i dit afløb. Disse stoffer kan hurtigt tilstoppe dit bundfældningssystem, det er bedst bare at smide dem i skraldespanden i stedet for. Hvis du ikke er sikker på, hvilke produkter der er sikre for dit renseanlæg, så kontakt vores teknikere - de er altid behjælpelige og så ved  du præcis, hvad du trygt kan komme i dit afløb.

3) OVERVÅG DIT VANDFORSBRUG, FOR AT UNDGÅ OVERBELASTNING:

Timeglas

En af de mest almindelige årsager til fejl i renseanlægget er overbelastning - det vil sige, når der kommer for meget vand ind i bundfældningstanken på én gang. Dette kan ske af flere årsager, men den mest almindelige synder er overdreven vandforbrug. Hvis du ikke er forsigtig, kan du nemt sende dit renseanlæg i overbelastningstilstand!

For at undgå dette problem er det vigtigt at overvåge dit vandforbrug nøje. Hold styr på, hvor mange mennesker der bor i dit hjem, og hvor meget vand de bruger hver dag. Hvis du bemærker, at dit daglige forbrug nærmer sig eller over renseanlæggets maksimale kapacitet, så prøv at skære ned på nogle aktiviteter (som at tage lange brusebade). Du kan også overveje at investere i et vandbesparende brusehoved eller opvaskemaskine.

En anden måde at undgå overbelastning på er at sikre, at din bundfældningstank er den rigtige størrelse til dit hjem. Hvis du har et lille hjem med kun en eller to personer, behøver du ikke en massiv bundfældningstank - det er bare overkill! Et septiksystem bør dimensioneres efter antallet af mennesker, der vil bruge det, og mængden af ​​spildevand, de vil producere. Så hvis du er usikker på din bundfældningstan størrelse, så kontakt din lokale kloakmester for at få råd. Heldigvis leverer BIOROCK forskellige ikke-elektriske løsninger, der kan understøtte vandbelastninger for 5 til 240 PE (Beboere pr. husstand). 

Når du har mange mennesker i dit hjem, bruger de alle din bundfældningstank én gang – og det kan belaste systemet alvorligt! Hvis du ved, at du skal være vært for en fest eller have gæster til middag, så sørg for at tage nogle ekstra forholdsregler. En måde at undgå overbelastning på er at begrænse vandforbruget under festen. 

Husk, at vandbevarelse er kritisk, uanset hvor du bor, men det er især vigtigt hvis du har dit eget spildevandsrenseanlæg.

4) Sørg for dit system er installeret korrekt:

BIOROCK uddannet installatørDette kan virke som en no-brainer, men det er vigtigt at huske, at et renseanlæg kun er så godt som dets installation. Hvis din anlæg ikke er installeret korrekt, vil den ikke fungere korrekt, og du vil sandsynligvis opleve problemer hen ad vejen.

Derfor er det så vigtigt at sikre sig, at du arbejder med en kvalificeret kloakmester. De vil vide, hvordan de skal dimensionere og installere dit renseanlæg for optimal ydeevne. De vil også kunne anbefale vedligeholdelsesvaner, der forlænger dit anlægs levetid. BIOROCK installatører er særligt veluddannede til at installere vores systemer, så du kan roligt ringe hvis du har den mindste tvivl!

 

Spildevandsrensning er en vigtig del af vores hjem og vores miljø, men de skal passes for at fungere korrekt. Ved at følge disse fire vaner kan du forlænge dit anlægs levetid og undgå dyre reparationer hen ad vejen.

For mere information om spildevandsbehandlingssystemer og hvordan man vedligeholder dem, besøg BIOROCKs hjemmeside. Vi tilbyder komplette spildevandsbehandlingsløsninger, hvad enten det er til små huse eller store samfund i det åbne land, alt sammen miljøvenligt og ekstremt effektivt. Så uanset om du lige er ny eller erfaren indenfor spildevandsrensning har BIOROCK de ressourcer, du skal bruge for at holde dig informeret og beskytte din investering. Tak fordi du læste med!